3.17.2013

Bemutatkozás

Nem gépelési hiba az alcím, mert az eb az csak "kuty" a maga 3-3,5 kg versenysúlyával. Hiszen a exkandúr is többet nyom. :)))
Szóval 1. számú versenyző - engedjük előre a heves fiatalságot - Luca az örök menyasszony, mivel már ivartalanítva van. Lassan 3 éves lesz. Mamája - szintén Nyuszja - egy szibériai szépség, aki ugyan csak a bajnoki címig vitte jó sorsa, de huncutsága kicsit tovább. Lévén egy szép kora tavaszi napon szétnézett a szomszédságban és egy ismeretlen eredetű csömöri Don Juantól sikerült 3 macskaporontyra szert tennie. Áprilisi tréfának szánta a macskamama, csak a gazdák nem tudtak felhőtlenül ezen kacagni.
Igy került hozzánk az akkor 7 hetes 25 dekás csöppség. Valószínűleg még nem volt tisztában személyisége varázsával, csak nyekerget nyávogás helyett és meghúzódott egy cipős doboz sarkában a hazafelé vezető úton. Sikerült 3 hét alatt 70 dekára híznia. Egészen macskaszerű lett, mire megkapta őt a valódi gazdája, a párom.
Kettes számú versenyző a tappancsosok között már vérmesebb személyiség.
Anno tenyésztettem vele, kiállitásról kiállitásra hordtam - nem hiába - európabajnoki címig vitte - böcsületes törzskönyvi nevén Muang Thai Adrian alias Csoko, az exkandúr.
Khmm! nem kell félreértelmezni, nem a csokiimádatból született a neve (pedig nagyon szereti az édességet) hanem a törzskönyvezett színéből. Kalandos élete volt szegénynek - mert egy ostoba ítélet miatt elkerült tőlem, de öregkorát megint jó helyen tölti - nálunk. Azt hiszen elmondható, hogy kölcsönös és felhőtlen a szeretet a gyerekem és közötte. Hihetelenül egy szószátyár az "öregúr" és nagy dorombológép. Lepukkanva és soványan egy tépőfogát elvesztve került vissza tavaly áprilisban, de már helyre rázódott.
Hangja öblösödött, melle szélesedett, szőre simogatnivalóan puha. Csak a hátsó combizmát nem fogja visszaszerezni már soha. Ez viszont nem akadályozza meg, hogy helyből felugorjon a szekrény tetejére ha arra jön Boni a hármasszámú versenyző
Ő a kuty. Az egyetelen az állatkertben, aki érdeknélkül tud neked örülni mindennek. Oda-vissza törzskönyves a lelkem, aki egyáltalán nem kutyaként viselkedik. Imádja a macskákat, csak ezt a másik fél nem tudja és félreértelmezi. Még mindig fordítva kommunikálnak. Ha Boni csóvál, azt Csoko már jelzésértékűnek veszi. Ezért néha elcsattan egy-egy tasli oda-vissza, de egymás között lerendezik. Hálás kis szörgombolyag az eb. Már egy simitől is boldogan csoválja a farkát, amitől az egész hátsója úgy mozog, mint egy szambatáncosnak. Tizenegy éves lesz, de korát meghazudtolóan lökött kutyagyerekként viselkedik - még mindig. Ugrabugrál és aportirozik. Igaz néha nyekken és nyüsszent, mert az izületei már kissé kopottak, nem a régiek. Pitizik akármeddig, ha egy jutalomfalat van kilátásban. Mindent szeret, ami nem kutyának való. Egyet kivéve, az ecetesuborkát. Viszont bármilyen gyümölcsöt szívesen megeszik, ha módja van rá.




2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett a visszakapott cicus.
    Nap, mint nap eszembe jutsz, ahányszor Marci cicám bújik a bújózsákba, aminek az ötletét Tőled kaptam. Majd mutatok képet is róla

    VálaszTörlés
  2. :)Csokonak csupán hasonlít a külseje egykori önmagára. De a természete...ááá! az a régi dorombolós-szeretgetős.

    VálaszTörlés